0318 - 515 359  |    info@digidenture.nl  |    Login/registreer

Techniekruimte

Digitalisering heeft onbegrensde mogelijkheden op het gebied van kwaliteit, voorspelbaarheid en kostenefficiency. Wereldwijd zijn er continue nieuwe ontwikkelingen en toepassingen op het gebied van tandtechniek en de digitale workflow. Digidenture heeft al meer dan vijf jaar ervaring op het gebied van digitalisering en heeft een eigen frees- en printcentrum, plus een Research & Development afdeling. Het machinepark en software portfolio bevat het gehele assortiment van Blijdent BV en meer. Hierdoor kunnen wij een maximale ondersteuning bieden van onze gebruikers van CAD/CAM-apparatuur en -materialen.


Datron

 

Digidenture is voor het frezen van de steggen ingestapt met de Datron D5 LS. Deze freesmachine is eenvoudig te bedienen door een handige iPad app. Het team van Digidenture heeft ontzettend veel geleerd door het werk met de Datron. Bij het frezen van een werkstuk komt meer kijken dan enkel een knop indrukken. Denk bijvoorbeeld aan het positioneren van de steg in de titanium freesschrijf, het onderhoud van de machine en natuurlijk ook beperkingen die de machine kan hebben. Er komt steeds meer freeswerk binnen en daarom is er na 2,5 jaar nog een machine bijgekomen. 

 


Willemin Macodel 308B 


In 2016 is ons freescentrum uitgebreid met de Willemin Macodel 308B. Deze Zwitserse freesmachine is een flinke stap vooruit, zeker in freescapaciteit. Dit komt grotendeels doordat dit een industriële freesmachine is, waarbij gebruik is gemaakt van zwaardere onderdelen zodat de freestijd per steg drastisch omlaag kan. Ook worden de steggen tijdens het frezen gekoeld met een stroom aan snijolie. Hierdoor gaan de frezen langer mee en gaat het frezen sneller!

 

 

 


Medit scanner T710

 

De Medit T710 is de snelste labscanner in de dentale markt. Een volledige tandenboog wordt gescand in slechts 8 seconden. De Blue Led Technologie scanner heeft 4 camera's van 5.0 megapixel, waardoor er geen blinde vlekken zijn. De nauwkeurigheid van de scanner is 4 μm. Hierdoor is de scanner uitermate geschikt voor precies implantaatwerk. Vanzelfsprekend kan deze scanner afdrukken scannen en kleuren herkennen. Tevens is de scanner uitgevoerd met een automatische hoogtefunctie, waardoor de hoogte niet meer handmatig hoeft te worden bepaald. Daarnaast is er een flexibele multi-die optie aanwezig op de scanner.

 


Roland Freesmachine DWX-52DCi

 

De Roland DWX-52DCi is een 5-assige freesmachine speciaal ontwikkeld voor de dentale markt. De freesmachine is geschikt voor vele materialen, zoals zirkonium, was, PMMA, Peek, composiethars, gips, CoCr-sintermetaal en glasvezelversterkte hars. Doordat er een klem voor pin-type materiaal in de machine zit, kunnen er ook tot 8 pin-type blokken worden gefreesd. De Roland DWX-52DCi heeft bovendien een blankwisselaar voor zes 98,5 mm blanks en een wisselaar voor 15 freestools. Door de 5 assen kunnen er diepe ondersnijdingen en ander precisiewerk worden gefreesd. Het bedieningspaneel is zeer gebruiksvriendelijk. PMMA kan droog worden gefreesd door de geïntegreerde ionisator, interne stofafzuiging en automatische luchtregelaar. Toepassingen: splints, basisplaten, bruggen, kronen en prothese-elementen.
​        


Formlabs Form 3B+

 

De Formlabs Form 3B+ is een geavanceerde 3D-desktopprinter, geschikt voor het nauwkeurig printen van zowel grote objecten als details. De nauwkeurigheid van de printer is 25 μm. De Form 3B+ maakt gebruik van Low Force Stereolithography (LFS). De laser verlicht de printvloeistof van onder en hardt de vloeistof laag voor laag uit. Vervolgens gaat het bouwplaform na elke laag een stukje omhoog en veegt een automatische wisser het vloeistofvat schoon. Dit voorkomt dat restjes uitgeharde kunststof zich vasthechten aan de vloeistoftank. De Formlabs Form 3B+ is geschikt voor het printen van modellen, afdruklepels, basisplaten, elementen, boormallen en splints. 

 • Automatisch cartridgevulsysteem
 • Vloeistof kan in de cartridge zowel binnen de machine als erbuiten bewaard worden
 • Geschikt voor het printen van biocompatibele vloeistoffen voor langdurig gebruik in de mond
 • Geïntegreerde workflow voor 3D-geprinte protheses


NextDent 5100

 

De NextDent 5100 is een snelle en innovatieve 3D-printer. Deze printer maakt gebruik van de DLP-printtechniek. Een projector schijnt van onderen door de vloeistofbak heen en hardt de hele laag in een keer uit. Na elke laag wordt het bouwplatform omhooggetrokken. Door een semi-permeabel membraam in de vloeistoftank ontstaat er een zuurstoflaag tussen de print en het membraam. Hierdoor is er geen peel-force tijdens het printen. Dit maakt de printer supersnel, erg betrouwbaar en ontzettend nauwkeurig. De NextDent 5100 is geschikt voor het printen van modellen, afdruklepels, basisplaten, elementen, pasprotheses, boormallen en splints. 

 • Printvloeistof scannen bij de printer; altijd de juiste printinstellingen
 • Handige mixer voor het schudden van de printvloeistoffen
 • Geschikt voor het printen van biocompatibele vloeistof voor langdurig gebruik in de mond
 • Geïntegreerde workflow voor 3D-geprinte protheses​

​      


Op werkdagen kunt u van 08:30 tot 17:00 uur bij ons terecht voor vragen en ondersteuning. Wij kunnen op afstand inloggen om te helpen bij een ontwerp. Zo komt uw digitale workflow niet stil te liggen.

 

 

 

Digidenture voordelen

 • U betaalt bij ons geen BTW
 • Snelle levering. Onze standaard workflow is slechts vijf werkdagen
 • Werkstukken ingestuurd tot 15:00 uur worden dezelfde dag in behandeling genomen
 • Aanleveren van zowel model, scan als ontwerp mogelijk
 • Digitaal ontwerp ter goedkeuring
 • Eenvoudig uploaden van scan- en ontwerpdata
 • Gratis verzending met Aalberts of GLS

Digidenture is het service laboratorium van Blijdent BV. Ideaal voor het outsourcen van werkstukken. Voor vragen kunt u ons bereiken op 0318 - 515 359

Copyright by Digidenture | Created by